













Helppokäyttöinen kuivattu herkkutatti kypsennettäviin ruokiin. Liotus nopeuttaa kypsennystä.

Suppilovahvero sopii keittoihin, risottoihin, piirakkaan. 15g kuivattua vastaa noin 250g eli litra tuoretta sientä.

Tervolassa, Suomen Lapissa, pienellä harrastetilalla tuotettuja onnellisten viiriäisten munia. Viiriäisemme elävät pienissä parvissa ja saavat ravinnokseen suomalaista GMO-vapaata ruokaa. Viiriäisen munat ovat erittäin terveellisiä ja ravintorikkaita. Ne ovat myös ovat herkullisia, terveellisiä ja monikäyttöisiä. Ne sopivat niin koristeluun, salaattiin, alkupaloihin kuin aamiaiseksi. Vain mielikuvitus on rajana Viiriäiset ovat ahkeria munimaan. Munat sisältävät runsaasti B-vitamiinia sekä lisäksi monia muita tärkeitä vitamiineja, kuten rautaa, magneesiumia, A-vitamiinia, kalsiumia, D-vitamiinia ja Omega 3 sekä Omega 6. Viiriäisen muna on myös hyvä proteiinin lähde ja maku on maistuvampi ja mielestäni herkullisempi kuin kananmunassa. Ei sitä turhaan pidetä erityisherkkuna! Pakkauksessa ilmoitetaan munien munintapäivä sekä parasta ennen päiväys. Viiriäisenmunat säilyvät pitkään – jääkaapissa jopa useita kuukausia. Ravitsemustiedot Viiriäisenmuna Määrä/ 100 g Kalorit (kcal) 158 Lipidi 11 g Tyydyttynyt rasvahappo 3,6 g Monityydyttymätön rasvahappo 1,3 g Kertatyydyttymätön rasvahappo 4,3 g Kolesteroli 844 mg Natrium 141 mg Kalium 132 mg Hiilihydraatti 0,4 g Ravintokuitu 0 g Sokeri 0,4 g Proteiini 13 g A-vitamiini 543 IU C-vitamiini 0 mg Kalsium 64 mg Rauta 3,7 mg D-vitamiini 55 IU B6-vitamiini 0,2 mg B12-vitamiini 1,6 µg Magnesium 13 mg Omega 6 1,4g Omega 3 1,0g Säilytä +4-+16C Viiriäisenmunat sisältävät huomattavasti enemmän rautaa ja B-vitamiinia kuin kananmunat. Lisäksi ne sisältävät kolmea arvokasta aminohappoa (tryptofaani, lysiini ja metioniini), jotka vaikuttavat immuunijärjestelmään, verenkiertoelimistöön ja maksan toimintaan. Uskotaan, että ne parantavat ruoansulatusta, auttavat infektiosairauksiin ja astmaan sekä jotkut jopa uskovat niiden estävän syövän muodostumista. Viiriäisenmunan keittäminen: Laita kiehuvaan veteen ja keitä noin kaksi minuuttia. Kun kuorit munan, kuori rohkeasti, jotta pääset käsiksi kuoren alla olevaan kalvoon. Viiriäisenmunien paistaminen: Paista esimerkiksi lettupannulla (kolme munaa yhteen koloon). Munankuoren rikkomiseen voit käyttää apuna veistä. Viiriäisenmunan uppopaistaminen: Lisää kiehuvaan veteen hieman viinietikkaa. Riko viiriäisenmunat kulhoon. Sekoita kiehuvaa vettä ja kaada munat kurimukseen. Anna olla vedessä noin 40 sekuntia. Nosta munat varovaisesti.

Sienisalaattiin! Rouskut (kangas-, karva-,haapa-, keltarousku) on säilötty 10% merisuolaliemeen. Huuhtele ja liota liika suola ennen käyttöä. Keruupaikka Kiiminki.

Punikkitatti sopii kypsennettäviin ruokiin.

Sisällön määrä: 20 g 100% kuivattua männyn herkkuattia viipaleina.

Luomutuotettu.Sisältö: mustaherukanlehti, piparminttu, väinönputki, mesiangervo,vadelman lehti.

Kuivattu punikkitatti käy niin sienikeittoon kuin piirakkaan. Liota noin 1h ennen käyttöä. Ohje mukana. Keruupaikka Oulun pohjoispuoli.

Hienoarominen suppilovahverohilloke sopii erityisesti liha-ja riistaruokien seuraksi. Suppilovahveron kaverina sipuli, neilikka, laakerinlehti ja kaneli. Myös omenaviinietikka, väkiviinaetikka, sokeri, suola, musta-ja maustepippuri.

Sisällön määrä: 20 g 100% kuivattua männyn herkkutattia hienona jauheena. Käyttö: mausteeksi kaikenlaisiin ruokiin

❤Erikoisuus!Puhdistettu, elintarvikekäsitelty jäkälä. Kokeile friteerattuna tai kasviskeiton mausteena. Reseptiä mukana.

Sisällön määrä: 50 g Aineosat: Kuivattu tattijauheseos 25g, josta herkkutattia 50%, voitattia 32%. ja kangastattia 18% Ruususuola 25g (kristallisuola, Bolivia) Käyttö: mausteeksi kaikenlaisiin ruokiin KG-hinta: 110,00€/kg

MetsäMix sopii niin pataruokiin kuin pastoihin ja keittoihinkin antamaan pehmeää sienten ja yrttien makua. Kahden sienen lisäksi persiljaa ja ruohosipulia sekä mustapippuria. Metsämixissä käytetyt sienet ovat herkkutatti/kantarelli/musta torvisieni/suppilovahvero (suola 17%), 70 g. Käytämme 'Mixeissä' harmaata Guérande -merisuolaa (Ranska).

100% kuivattua männyn kerkkuattia viipaleina, I ja II lk

Perinteisesti ilmakuivatettu poronsydän. Kuivalihat kuivatamme täysin tunturituulien voimalla. Ainesosat/Ingredienser: poronsydän, lisätty suola (n.4-6 %). Säilytys: avaamattomana -18°C parasta ennen päivämäärään asti. Avaamattomana jääkaapissa 3kk. Tuote säilyy avaamattomana huoneenlämmössä ainakin kolme viikkoa. Pakkauskoko: 100-120 g. Pakattu vakuumiin.

Perinteisesti ilmakuivatettu poronpaisti. Kuivalihat kuivatamme täysin tunturituulien voimalla. Ainesosat/Ingredienser: poronpaisti, lisätty suola (n.4-6 %). Säilytys: avaamattomana -18°C parasta ennen päivämäärään asti. Avaamattomana jääkaapissa 3kk. Tuote säilyy avaamattomana huoneenlämmössä ainakin kolme viikkoa. Pakkauskoko: 100-120 g. Pakattu vakuumiin.

Gálddoaivin avara tunturimaisema on monelle Lapin vaeltajalle tuttu. Tuntureilla laiduntavat porot ovat olleet vuosisatoja Aslatin suvun käytössä. Vapaasti laiduntava poro puhtaassa Lapin luonnossa tuo unohdumattoman makuelämyksen luoksesi. Porosäilyke Gálddoaivi on valmistettu parhaan laadun ja maun saamiseksi, jossa maistat aidon Lapin poron maun. Tuote on erinomaista kotimaista ruokaa, josta valmistat helposti maukkaita annoksia ystävillesi ja perheellesi. Kotona, retkellä tai työmatkoilla porosäilykkeemme maistuu hyvin myös kylmänä ja se on monipuolinen lisuke omiin lempiruokiin. Ainesosat: poronliha (70%), sianliha, vesi, perunajauho, lisätty suola (1,6%), heraproteiini, stabilointiaine (E450), mausteuutteet (selleri, chili, pippuri), dekstroosi, maltodekstriini, mausteet (maustepippuri, kumina, korianteri, kurkuma, sarviapila,inkivääri, sinappi, muskottipähkinä, sipuli, paprika, timjami), aromi, hapettumisenestoaine (E315), säilöntäaine (E250). LAKTOOSITON, GLUTEENITON Lihapitoisuus 84 %, rasvaa 9 % Säilytys: Avaamattomana huoneenlämmössä. Parasta ennen: katso purkin pohja
Ostoskori
Noutopaikka: Valitse noutopaikka
Lähikauppa siellä missä sinäkin.
Valitse ensin noutopaikka.
Lisää sitten tuotteet ostoskoriin.
Nouda ostoksesi lähiruokatuottajien tapaamisista, Tilalta.fi-noutopisteiltä tai suoraan tuottajan tilalta.