Rieskapaikka

Räihän Rieskan historia alkaa jo vuodesta 1927, jolloin isoäitini Lyyli Räihä ryhtyi nuorena neitona leipomaan Rieskoja kotonaan. Käsityönä leivottuja Rieskoja isoisäni Aarne kuljetti hevosella savotoille. Räihän Rieska maistui myös Kemijoen uittomiehille ja Lapin jälleenrakentajille. Viljelysmaiden jäätyä Ossauskosken voimalaitostyömaiden alle, päättivät Aarne ja Lyyli rakentaa leipomon v. 1963 ja v. 1967 ravintolan Tervolan Koivuun. Rieskan kysyntä Lapin rakentajien ja kasvavien turistivirtojen keskuudessa tarjosi mahdollisuuden maaseudun uuteen työllistymiseen. Isovanhemmilla oli visio, joka on kantanut tähän päivään asti. Lyylin reseptillä valmistuu Rieskoja edelleen jo kolmannessa polvessa Räihän leipomossa. Räihän Rieska on lähiruokaa, joka pohjaa pitkään ruokaperinteeseen ja ainutlaatuiseen reseptiin. Lapin ihmiset ja matkailijat ovat lähes 100 vuoden ajan osanneet maistaa Räihän Rieskan erinomaisen maun. Räihän Rieskasta on tullut Lapin kävijöiden suosikki.
– Sauli Räihä

Yhteystiedot

Rieskapaikka
Nelostie 3312
95355 Koivu
016 439221

Sijainti kartalla